Släpp aldrig Flink!

Bloggen går på lågvarv i sommarvärmen, men reagerar givetvis som alltid när något anmärkningsvärt är på tapeten.

Idag kan vi läsa i flera medier, bl.a. SvD och Helsingborgs Dagblad (här och här), hur massmördaren Mattias Flinks fall åter är uppe i rätten. Starka krafter vill tidsbestämma hans straff, vilket skulle innebära att han kommer ut inom en nära framtid med den risk det innebär för nya vansinnesdåd. De som talar om ”låg risk” för återfall, måste ha tappat proportionerna. Flink skjöt ihjäl 7 oskyldiga människor. Såvida inte hjärnan transplanteras på honom, så finns självklart en stor risk för att han kan göra det igen. Förra gången var det en svikande flickvän som utlöste hans vansinnesdåd. Vill någon veta vad som utlöser nästa?

Glöm allt vad hämnd heter. Sådant måste ett civiliserat samhälle stå emot, hur begripliga önskemålen än kan vara från t.ex. anhöriga och från vem som helst i besittande av normala, mänskliga känslor. Flink ska ha det bra där han är, men i hans terapi måste ingå att han lär sig acceptera att han aldrig kommer förenas med det samhälle vars människor han en gång ansåg sig ha rätten att ta livet av. Det handlar inte om hämnd, utan om att skydda samhället. Flinks ev. frihet (vad nu det skulle bli för ”frihet” att släppas ut i en värld där han betraktas för vad han är – en massmördare) är inte värd någon som helst risk för samhället och dess medborgare.

Annonser

One response to “Släpp aldrig Flink!

  1. Man kan ju jämföra med mordet på Anna Lindh. Jag tror knappast att det kommer att bli aktuellt med någon frigivning av Michailo Michailowitch.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s