Kaos i Mp efter flyktingförslag

René Lundström, Miljöpartiet i Svedala, skrev en motion om visst kravställande på mottagna flyktingstatusåberopande, för att Svedala skulle åta sig ansvaret för deras uppehälle i kommunen. Lundström som själv kom till Sverige som flykting under andra världskriget, formulerade i motionen krav på att flyktingstatusåberopande skall förbinda sig att lära sig svenska, svensk kultur och historia, kvinnors lika värde, samt förstå att vi i Sverige har förbud mot barnmisshandel och könsstympning.

Omedelbart haglade hätska rasist- och främlingsfientligstämplar över Lundström och partikamrater krävde hans uteslutning ur Miljöpartiet. Lundström svarade tillbaka genom att hota med förtalsanmälan. Läget verkar nu ha lugnat sig litet efter att ett par Mp-företrädare bett om ursäkt för sina yttranden, vilket fått Lundström att avvakta med ev. polisanmälan.

Därmed har det åter manifesterats att debattens takhöjd ligger i höjd med anklarna i de 7 nuvarande svenska riksdagspartierna. Hur politiskt engagerade i dessa partier kan acceptera det, är för mig obegripligt. Eller så gör de inte det, men tanke på dessa partiers dalande medlemssiffror. För mig är det i alla fall obegripligt hur någon kan vilja vara med i ett parti där företrädarna uttrycker sig så här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s