Liveleak-personal dödshotad!

Liveleak har tagit bort Geert Wilders film ”Fitna” (som betyder ungefär ”orostid” på arabiska), efter att allvarliga hot riktats mot företagets personal. Den tidigare länken till filmen leder nu istället till en text där Liveleak förklarar varför de tagit bort filmen. De kungör borttagandet som ett nederlag för det fria ordet, men att det var en nödvändighet med tanke på personalens säkerhet.

Varken fanatiska muslimer eller politiskt korrekta makthavare kan stoppa filmen, som nått stor spridning över internet. Min partikollega William Petzäll har t.ex. publicerat den på sin blogg.

Självfallet finns filmen också tillgänglig via Youtube, där flera personer lagt upp den. Den som vill spara filmen från Youtube till sin hårddisk kan använda sajten keepvid . Där klistrar man bara in youtube-länken och väljer download. Sedan har du filmen i säkert förvar på din disk, om så varenda internetlänk till den skulle utsättas för censur.

En annan bloggare sammanfattnar hysterin kring Fitna mycket träffsäkert, särskilt i rubriken: Säger ni att vi är våldsamma slår vi ihjäl er!

Annonser

3 responses to “Liveleak-personal dödshotad!

  1. Jonathan Lindborg

    Hej Patrik! Jo, jag håller med. Det är förjävligt. Jag la själv upp videon via den länken igår, så det får bli att försöka få upp den på annat vis så att folk ska kunna se den.Även om man ogillar filmen skall folk kunna se den och ta del av den, för det är ett utmärkt debattunderlag. Den borde visas på TV.

  2. Det är positivt att du ser det så, Jonathan.När det fria ordet nu ställs mot väggen och ifrågasätts på ett sätt vårt demokratiska samhälle inte skådat på flera decennier, är det allt fler som ser sig tvungna att bekänna färg ang. hur demokratiskt sinnade de verkligen är.

  3. lubbe ferrysson

    Grattis till inlägg hos HAX.Mvh / LubbeF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s