HD-redaktör jämställer islamkritiker med mördare

I en ledare i Helsingborgs Dagblad den 20/3, tar den politiske chefredaktören Sven-Åke Olofsson upp att den holländske politikern och islamkritikern Geert Wilders har berömt den danske statsministern Anders Fogh Rasmussen för mod i hans agerande i Muhammed-krisen.

En situationsanalys ger för handen att Rasmussen reagerat nervöst och gjort sitt bästa för att lägga avstånd till Wilders. Det är delvis begripligt. Wilders är mannen bakom ”Fitna”, en starkt islamkritisk film som enligt uppgift kommer att släppas under våren. Filmen har, liksom alltid när Islam rättmätigen kritiseras, orsakat allehanda hot från fanatiska muslimer. Rasmussen har inget intresse av att bli förknippad med denna film och därmed ännu en gång låta Danmark ensamt klä skott för den västerländska friheten.

Jag håller dock med Dansk Folkeparti om att det blivit litet pinsamt eftersom Rasmussen tagit i så han blivit blå i ansiktet. Det hade för Rasmussens del varit mer trovärdigt om han undvikit att reagera i panik.

Olofsson fäller i sin ledare uttalandet: ”Problemet med berömmet är att Wilders är lika extrem på sin kant som muslimska fundamentalister är på sin.”

Muslimska fundamentalister utövar terror som dödar 1000-tals människor årligen. De vill förstöra den västerländska demokratin och införa medeltida sharia-lagar, med det våld som krävs. De vill förtrycka kvinnor och förvägra dem rätten till utbildning. De vill införa dödsstraff, plågostraff och stympningsstraff. De önskar liksom Hitler utplåna judarna och deras stat Israel. De finner sin näring och motivation i Koranen. Wilders är en folkvald parlamentariker som tror på icke-våld och på att försvara den västerländska demokratin mot totalitära tendenser. Wilders visar ett stort mod när han kritiserar Islam, icke minst med tanke på hur det för ett par år sedan slutade för en av hans landsmän, Theo van Gogh, som dristade sig till samma sak.

Det är skamligt för att inte säga perverst av Sven-Åke Olofsson att göra jämförelsen.

Annonser

One response to “HD-redaktör jämställer islamkritiker med mördare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s