Var fanns LO?

Våldsverkare från den vänsterextrema terrororganisationen SAC genomförde under söndagen en blockad mot McDonalds i Nybro. Kunder hindrades med våld från att komma in i restaurangen, vilket inte helt oväntat gav upphov till upphettade motreaktioner. En 20-årig man försökte forcera blockaden med sin bil, och körde då på minst en av vänsterextremisterna. Det är oklart om någon av dem skadades. Flera upprörda kunder ringde också polisen i samband med händelsen. Vad polisen gjorde och inte gjorde är dock oklart. Ingenting tyder på att de ingrep för att stoppa vänsterextremisterna.

Som förevändning för våldet och olagligheterna använde SAC-anhängarna ett fall med en städare som McDonalds anlitat från företaget Capital städ. Städaren ska enligt uppgift ha fått endast 33 kr i timmen. Följdfrågan blir givetvis: Var fanns det riktiga facket? (om nu LO ska vara värda att kallas för det). Är de kanske så upptagna med att höja sina arvoden och med att åsiktsregistrera sina egna medlemmar, att det inte hinner sköta sitt jobb och uppmärksamma missförhållanden på arbetsplatserna?

Det är oklart om SAC-anslutna finns bland de anställda på den berörda restaurangen eller i det berörda städföretaget. Bättre skäl för avsked än medverkan i en företagar- och samhällsfientlig terrororganisation, borde vara svårt att hitta. Vad hindrar svenska arbetsgivare att förbjuda SAC från att verka på arbetsplatserna? Får vilka som helst, inkl. organisationer förknippade med grov kriminalitet, kalla sig fackförening och åtnjuta tillhörande lagliga rättigheter? Isåfall är det hög tid för en lagändring.

Länkar till Radio Kalmar:
SAC blockerar McDonalds och angriper kunder
SAC planerar fortsatt kriminalitet mot McDonalds

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s