Ängelholmare dömd för hets mot folkgrupp

Länk till artikel i Helsingborgs Dagblad

Nej, det var inte jag 😉 Jag vet dock vem mannen är, eftersom han är en ganska känd profil i Ängelholm. Mannen står även åtalad för andra saker som det inte finns någon anledning att gå i försvar för. Den dom han fått p.g.a. hets mot folkgrupp, finner jag dock vara ett förfärande slag mot yttrandefriheten.

Det är på väldigt lösa boliner som domen fastställts i tingsrätten. Den dömde mannen uttryckte sig varken finkänsligt eller diplomatiskt på sitt plakat och den som valt att ta åt sig av texten kan säkert ha känt sig ”kränkt”, men yttrandefriheten måste väga tyngre än så här. En ytterligare försvårande omständighet är att det som den dömde mannen skrev, tveklöst har en förankring i verkligheten.

Det är bara att läsa statistiken från BRÅ kring invandrares överrepresentation (för vissa invandrargrupper mycket kraftig) i statistiken över grova våldsbrott, inkl. våldtäkter. En dansk undersökning som presenterades för några månaders sedan visade att invandrargängen t.o.m. håller på att gå om mc-gängen, när det gäller grov och organiserad brottslighet.

Ingen ska straffas för att han/hon säger sanningen, sin egen version av sanningen, eller inte uttrycker sig diplomatiskt nog.

One response to “Ängelholmare dömd för hets mot folkgrupp

  1. Pingback: Döm för HMF och om möjligt - utvisa! « Mittenradikalen (f.d. Patrik i Politiken)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s