Slödder störde Sd-möte

Årsmötet för Sverigedemokraternas södra distrikt avhölls idag 17/2 i Huskvarna Teater i Jönköping. 4 personer uppträdde hotfullt mot mötesdeltagare och avvisades efter tillkallande av polis. Därefter klottrade de ner väggarna med hets-liknelser i bästa Expo- och Lars Ohly-stil.

Straffvärdet för störande av politisk sammankomst ligger i storleksordning med dråp och narkotikabrott. Brottsbalkens paragraf 18.5 säger följande:

5 § Den som övar olaga tvång eller olaga hot med uppsåt att påverka den allmänna åsiktsbildningen eller inkräkta på handlingsfriheten inom politisk organisation eller yrkes- eller näringssammanslutning och därigenom sätter yttrande-, församlings- eller föreningsfriheten i fara, dömes för brott mot medborgerlig frihet till fängelse i högst sex år

Därför vore allt annat än åtal mot de 4 otänkbart, men vi får väl se vad som händer. Det svenska rättssystemet har som bekant en förlåtande attityd, åtminstone för vissa sorters allvarlig brottslighet.

Sveriges Radios Jönköpingsredaktion försöker normalisera brottslingarnas beteende och prata bort allvaret genom att tala om ”att mötet väckte känslor hos Huskvarnabor”. Länk

Jag kontaktade Sveriges Radios Jönköpingsredaktion med följande email och kommer publicera deras ev. svar här på bloggen.

Hej,

Jag reagerade på det ni skriver i bl.a. rubriksättningen på ert reportage 17/2 om Sverigedemokraternas distriktsårsmöte i Huskvarna, om att mötet ”väcker känslor bland vissa Huskvarnabor”. Det handlar om 4 personer som försökt störa ett demokratiskt partis möte, vilket enligt lagen är högmålsbrott som kan ge upp till 6 års fängelse. Vidare har dessa personer klottrat på lokalens utsida, när de kommit till korta med sitt mål att störa mötet. Detta väljer ni att kalla för att mötet ”väckte känslor”.

Om någon stört t.ex. ett socialdemokratiskt möte genom att uppträda hotfullt mot mötesdeltagare och vandalisera ytterväggarna med kränkande tillmälen, hade ni då också skrivit i termer av att ”mötet väckte känslor”?

Mvh
Patrik Ohlsson, sd-ledamot i Ängelholms kommunfullmäktige, med vänner och partikollegor som deltog vid nämnt möte.

Annonser

2 responses to “Slödder störde Sd-möte

  1. Ska bli intressant och se om dom svarar på ditt mail. Bra skrivit i övrigt.

  2. Hoppas det inte störde mötet alltför mycket, men det verkar ju inte så. Alla (utom jag då, hehe) verkar prata om mötesinnehållet och inte om den nämnda incidenten – bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s