SVT Text kopplar danskt våld till muslimer

Den 16/2 på sidan 130, under utrikes, kan vi läsa hur SVT Text beskriver det uppflammande ungdomsvåldet i Köpenhamn och andra danska städer. Som slutkläm konstaterar de att våldet startade redan innan Muhammedbilderna den 13/2 publicerades på nytt i de stora danska dagstidningarna.

Innan jag satte mig in i de senaste kravallerna i Köpenhamn, misstänkte jag att i huvudsak vänsterextrema grupper, s.k. autonoma, låg bakom. Dessa består av såväl invandrare som etniska danskar. Det var företrädesvis sådana grupper som satte Köpenhamn i brand i samband med att det s.k. Ungdomshuset revs. De senaste nyheterna från Danmark ger dock förhanden att SVT Text gjort en korrekt koppling. I en artikel i Berlingske Tidene med titeln Unga muslimer har lärt att våld lönar sig, uttalar sig bl.a. Köpenhamns överborgmästare Ritt Bjerregaard och Venstres kulturborgmästare Pia Allerslev, om problemet.

Citerat från texttv, sidan 130:
Ännu en orolig natt i Danmark
Våldsvågen med anlagda bränder fortsatte i natt i Danmark, för sjätte natten i rad. I Köpenhamn bedömer polisen att läget har lugnat sig något, men ute i landet fortsätter oroligheterna. Bl.a. greps två unga som försökte sätta eld på en skola i Odense på Fyn. Branden kunde dock snabbt släckas. Det är ännu oklart vad som utlöst våldsvågen, som inleddes redan innan de omdebatterade Muhammed-bilderna i onsdags publicerades på nytt.

Annonser

2 responses to “SVT Text kopplar danskt våld till muslimer

  1. Invandringen av muslimer kommer att leda till ett inbördeskrig. Det är bara en tidsfråga innan Sverige skakas av liknande kravaller. I Trollhättan sköts raketer mot svenskar och ett tiotal bilar stacks i brand under jullovet. Detta är bara början.

  2. Det finns stor risk för att du kommer få helt eller delvis rätt, tyvärr. En balkanisering/irakisering är följden av minskande samhörighet mellan befolkningsgrupperna, och det riskerar att sluta väldigt illa. Vi sverigedemokrater ringer i alarm-klockan så gott vi kan. Den står på 5 i tolv nu.Det kanske blir en klen tröst i framtiden, men som Sd-politiker (eller tidigare engagerad sådan) kommer man då åtminstone kunna säga:”Vad var det vi sa? Men när vi varnade er avfärdade ni oss som rasister och nazister.”Jag kommer åtminstone kunna se mina barn och barnbarn i ögonen, eftersom jag gjorde en insats efter min förmåga. Det kommer inte representanterna för de 7 riksdagspartierna kunna och heller inte alla de som suttit med armarna i kors.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s