Undermåligt jultal av H.M.Konungen

Kung Carl XVI Gustaf höll i år sitt förmodligen sämsta och mest politiskt korrekta jultal någonsin. I invandrings- och klimatfrågorna lade Kungen indirekt skulden på svenskar och på västvärlden.

Axplock:

”- Ungdomarna i Hammarkullen, Rosengård, Tensta och många andra samhällen, hjälper oss att hålla hoppet om en bättre morgondag levande.”

Det är absolut inget fel i att framhålla insatser från enskilda personer, men detta smörande generaliserande väcker bara löje och är direkt diskriminerande. Ungdomarna i Vellinge, Ängelholm och Lidingö förtjänar inte ett dugg mindre av Kungens beundran än ungdomarna i invandrarförorterna. Skäms!

Kungen pratade även klimat.

”Vi, i den rika delen av världen, måste känna ett särskilt stort ansvar om de globala hoten mot våra gemensamma livsvillkor ska kunna undanröjas.”

Det ropades ”Vargen kommer” om skogsdöden och ozonskiktet på 80- och 90-talen. Nu ropas det ”Vargen kommer” om klimathotet. Denna gången kan det vara på riktigt. Världen står sannolikt inför ett allvarligt problem som måste lösas. Mänsklig aktivitet förändrar systematiskt atmosfärens sammansättning, vilket rimligen inte blir utan effekter.

För att världen ska kunna ta ett enat grepp om problemet är det av kritisk vikt att ingen del av världen skuldbeläggs på otillbörligt sätt. Olika delar av världen kommer däremot att ha olika roller att spela och kunna bidra på olika sätt. Jag är ingen expert, men de stora dragen bör vara att:
* Västvärlden måste skära ner sina utsläpp.
* De afrikanska och muslimska länderna måste få ner födelsetal och folkökning.
* Nyindustrialiserade länder som Kina och Indien måste göra bådadera.

Jag har hittills varit ganska neutral i frågan om monarki vs republik, men nu vet jag inte längre. Kung Carl XVI Gustaf används som ännu ett av regimens verktyg för att vi ska fostras till de ”rätta” åsikterna. Han känns inte längre som min kung.

Ett tips till hovet: Låt Silvia hålla nyårstalet. Eller hyr in Dronning Margrethe.

Annonser

4 responses to “Undermåligt jultal av H.M.Konungen

  1. Bilden av ett par med en svensk vit kvinna som gifter sig med en neger gör att jag inte vill skriva på ang.” Bevara äktenskapet.”Bilden gör att bloggen tar ställning för rasblandning vilket JAG inte gillar men det är kanske sd:s polycy?

  2. ”Bevara äktenskapet” är en tvärpolitisk kampanj som stöds av många sverigedemokrater. Sd ligger dock inte bakom den.Sd saknar policy kring ras eller andra aspekter/fixeringar kring människors utseende. Hade partiet haft sådan policy och den speglat din uppfattning, så hade jag inte representerat partiet.

  3. Ja du Patrik, skulle de med anonyms uppfattning i rasfrågor tas bort blev det nog inte så många, varken medlemmar eller sympatisörer, kvar för Sd.

  4. Pk,Varför skulle den som prioriterar rasfrågor skänka pengar till Sd, som har fler invandrare i sina led än socialdemokraterna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s