Till demokratins försvar i Motala

Sent om sider har nu ett av de lokala partierna i Motala tagit bladet från munnen till stöd för demokratin, efter de allvarliga hot från terrornätverket AFA som fick Sd’s Rickard Kling att avgå för ett par veckor sedan, och hans stol i kommunfullmäktige att gapa tom som ett monument över att demokratin i Sverige är döende. Därefter har det varit tyst som i (den demokratiska) graven från Motalas politiker, och polisen/SÄPO verkar inte mäktig sin uppgift att spåra och gripa dem som med hot och våld ändrar den politiska sammansättningen i en i laga ordning beslutsfattande församling.

Det är givetvis hedrande för det parti som nu förutsättningslöst fördömt det inträffade, men pinsamt för de 7 riksdagspartierna, eftersom det inte är något av dem. Det är istället Nationaldemokraternas representant Rune Petterssson som hann först, och han behövde inte skynda sig. I Motala Tidning ger han nu sin syn på det inträffade (och på en del annat, vilket jag lämnar utan kommentar).

Jag kommer fortsätta angripa Nationaldemokraterna för deras politik när jag så finner lämpligt, likaså berömma deras företrädare när de gör något modigt och/eller på annat sätt bra. Exakt samma villkor gäller f.ö. för alla Sverigedemokraternas politiska motståndare. Jag kommer även stå upp för såväl Nd’s som riksdagspartiernas och andras demokratiska rättigheter, även om jag inte stöder ett uns av deras politik och idéer. Jag sprang själv nyligen till Salemmarsch-demonstranternas försvar på en av sd-kurirens bloggar, när de demonstranterna hotades (även till livet) av våldssekter på extremvänsterkanten, som mot-demonstrerade sida vid sida med SSU.

Jag har tidigare under året fördömt även ett attentat mot en koncert anordnad av Ung Vänster i Farsta. Att vara förutsättningslös i sin kritik mot allt politiskt våld, är en trovärdighetsfråga.

Annonser

One response to “Till demokratins försvar i Motala

  1. Strongt, Patrik!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s