Inlägg nr 50

Den senaste veckan har vi uppmärksammat ett par invandringspolitiska utspel från S, och nu även från M. Det började med att Göran Johansson (s), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, föreslog att de 1000-tals invandrare som varje år kommer hit med hjälp av människosmugglare, ska utvisas direkt. Han fick stöd, helt eller delvis, av Malmöavdelningens starke man Ilmar Reepalu och av en viss Leif Haglund (s) i Ystad. Kontrats har det gjort bl.a. från Mona Sahlin, som inte vill göra någonting åt människosmugglarnas profit och från SSU, vars Skåneordförande Jens Ohlsson enligt obekräftade uppgifter nu kräver att Johansson fråntas sitt svenska pass och utvisas till Irak.

Från moderat håll kommer, som av en händelse, genast efter s-utspelen vad man kallar ”en ”ny” syn på integration”. Reinfeldt erkänner plötsligt att den svenska debatten om integration och segregation går i fel riktning. Bl.a. säger han nu att det svenska samhället inte står upp för den svenska synen på demokrati och mänskliga rättigheter. Han säger bl.a:

”– Man ska inte i toleransens namn kunna inskränka andras frihet, i synnerhet inte i strid med svensk lag. ”

Vad menar karln? Är han beredd att strida för att svensk lag gälla över t.ex. Koranen? Hur många av de under de senaste 30 åren 100000-tals invandrade muslimerna tror han går med på det?

S och M har så oerhört mycket att bevisa. Om de mot förmodan någonsin, som sina danska motsvarigheter, skulle lyckas, så gäller ändå fortfarande att originalet är bäst.

Annonser

One response to “Inlägg nr 50

  1. Ajdå, det syns visst att man tagit bort ett inlägg… :-)Jag cencurerer ingenting som inte enligt min uppfattning uppenbart bryter mot svensk lag. I detta fall handlade inlägget om spam, som inte hade något med ämnet att göra (det var dessutom skrivet på portugisiska). Sådant ryker obönhörligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s