Sd starkare bland kvinnor!

För en tid sedan presenterades en SIFO-undersökning som visade på att det för stunden 3.6%-iga stödet för Sd fördelades på 5.8% stöd bland män och 1.4% stöd bland kvinnor. Skillnaden var givetvis överraskande stor, och jag var bland de första att ifrågasätta sanningshalten i att det skulle gå 4 Sd-röstande män på varje Sd-röstande kvinna. Det var inte något som speglade förhållandena bland de väljare jag lärt känna.

Nu kommer en annan undersökning som ger radikalt andra besked. Den s-märkta fackliga tidningen ”Dagens Arbete” presenterar en undersökning de beställt från Novus Opinion, som ger Sverigedemokraterna stöd bland 5.8% av industriarbetarna. Fördelningen är 4.9% bland männen och 6.7% bland kvinnorna! Undersökningen visar också, kanske mindre överraskande, att stödet för Sd är avsevärt större bland yngre än bland äldre industriarbetare.

I övrigt ska jag inte kommentera artikeln. Det är det gamla vanliga dravlet om att folk inte vet vad Sverigedemokraterna står för o.s.v. Den här gången riktar sig alltså ”uppfostringsinsatsen” särskilt mot kvinnorna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s