Sveriges demokrati döende

Jag bryter gårdagens löfte direkt.

Richard Kling, distriktsordförande för Sd Östergötland och kommunfullmäktigeledamot i Motala, avgår från alla politiska uppdrag för Sd. Avgångsbeslutet kommer efter det att hoten mot honom själv, som pågått under en längre tid, utvidgats till hans familj och hans arbetsplats, helt uppenbart utan att polisen och SÄPO lyckats göra sitt jobb och lösa problemet.

Kling efterträdde i vintras Adam Linnerheim på posten som distriktsordförande för Sd Östergötland, efter det att Linnerheim (som är rullstolsbunden) efter upprepade hot fått en yxa i dörren och extremvänsterklotter på dörren till sin bostad.

När samhället misslyckas med att skydda demokratiskt folkvalda så till den grad att de väljer att avgå från sina politiska uppdrag, så är signalen solklar till det slödder vars uppsåt man tillåter dem att lyckas med: Brott mot demokratin lönar sig. Det går att påverka valresultat även med hot och våld. Vilka står på tur när Motalas våldsvänster lyckats få bort Sd? Fp kanske? Deras nyliga mullrande (iofs mer likt bjäfsande) om anhöriginvandringen faller absolut inte inom dessa kriminella ligors politiska agenda.

Det finns många reflektioner man kan göra kring detta med hot och våld av politisk karaktär. Det är väldigt svårt att klandra någon som avgår p.g.a. en hotbild mot sin person p.g.a. sitt politiska uppdrag. Det ingår inte i uppdraget att behöva utstå hot, våld och skadegörelse. Samtidigt kommer den som avstår/avgår från politiska uppdrag p.g.a. en hotbild inte ifrån att det innebär belöning och stärkande av dessa krafter. Vad lämnas åt andra att lösa, nu och i framtiden?

Länkar till:
Sd Östergötland
Östgötacorrespondenten

Sveriges Radio

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s