Hot mot sverigedemokrater i Landskrona

Idag uppmärksammar Helsingborgs Dagblad de problem med hot mot sverigedemokrater som förekommit nyligen i Landskrona. En av partiets nämndpolitiker har varit särskilt utsatt, och kulmen nåddes nyligen när en stor sten kastades in genom fönstret till hans bostad och krossade ett glasbord och förstörde parketten. Efter vandaliseringen hotades även politikerns son, som överöstes med kränkande tillmälen mot honom själv, samt mot kvinnor och mot svenskar i gemen. Även Sd Landskronas ordförande Stefan Olsson har hotats genom nattliga telefonsamtal, som blivit allt värre i sin karaktär.

Var tyst, ligg lågt, reta dem inte… är standardtips som ofta ges till människor som utsätts för kränkningar och fysisk brottslighet. Min personliga inställning är att man ska göra precis tvärtom, även om det rådet ska ses endast som principiellt – absolut inte som ett pekfinger mot hotade människor inom eller utom partiet, som ev. väljer en annan väg. Men rent principiellt: Man ska skrika, ryta och beivra om man utsätts för hot. Man ska visa tydligt att man inte finner sig i det. Man ska även sätta sig in i detaljerna kring vad lagboken säger om självförsvar. Sådant är tillåtet inom gränser, även om det inbegriper våld mot gärningsmannen. Sist men icke minst: När hotet är avvärjt, av sig självt eller genom effekterna av eget ingripande, så ska man polisanmäla händelsen. Ev. signalement som brottsoffer kan ge på gärningsman kan vara avgörande.

Listan över hot och attentat mot sverigedemokrater är mycket lång. Här ett axplock från Sdkuriren. Det är lite synd att vår egen lista inte är fullständig. Bara under 2007 fattas flera allvarliga hot och t.o.m. attentat mot vårt parti och våra företrädare, bl.a. attentatet mot Stockholmsdistriktets årsmöte i Alvik i mars -07, vilket liksom så många andra attacker mot Sverigedemokraterna innehöll blodsutgjutelse. Fullständiga listor är viktiga för att visa vidden av det enorma demokratiska problemet med attentaten mot Sd… får väl ta upp denna brist med partiets pressavdelning. Nåväl…

Jag skulle själv aldrig tveka att slå tillbaka ett hot mot mig själv och min familj med de medel, även fysiska, som krävdes för att undanröja ett omedelbart hot. Jag skulle aldrig avgå från mitt sverigedemokratiska uppdrag p.g.a. hot eller våld. Om vi viker ner oss för de relativt ringa problem (inte nödvändigtvis ringa för den som drabbas, men sett till helheten och i jämförelse med vad oppositionella får utstå i andra länder med ännu värre avsaknad av demokrati och skydd för oliktänkande) som finns idag, vad lämnar vi då till kommande generationer att lösa istället?

Sd Landskrona skriver om hoten: Länk

Annonser

2 responses to “Hot mot sverigedemokrater i Landskrona

  1. Filosofera lite varför visdomen säger ”Ingen rök utan eld”!

  2. Problemet �r v�l att du bara applicerar den visdomen selektivt, d.v.s. endast n�r det drabbar dem med andra �sikter �n dina egna.R�tta mig om jag har fel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s