Juridiska framgångar för Sd

Vi uppmärksammar 2 fall i tät följd, som visar att det svenska juridiska systemets funktioner faktiskt fungerar, åtminstone ibland.

Den valfuskande socialdemokraten Monica Rydin har nu dömts för att hon avlägsnade sverigedemokratiska valsedlar ur en vallokal i samband med valet den 17 september 2006. Domen blev 70 dagsböter för otillbörligt verkande vid röstning. Tingsrätten har dock i sin motivation även nämnt att följderna av hennes brott var såpass allvarliga att utdömande av fängelsestraff fanns i närheten.

Länkar
Sd-Kuriren
SR

Det andra fallet gäller att justieombudsmannen (JO) nu riktar kritik mot af Chapmangymnasiet i Karlskrona, för att de utestängde Sverigedemokraterna från att informera eleverna på skolan inför valet 2006. Rektorn lovar att lära av misstaget och för framtiden.

Grattis till Sd Karlskrona men framförallt grattis till demokratin.

Länkar
BLT 1
BLT 2

Apropos det juridiska så kan mer vara på gång. Utan att röja för mycket interna hemligheter, så kan jag nämna att åtgärder troligen är på gång för att komma till rätta med problemet med Svenska Transportarbetareförbundets systematiska uteslutningar av sverigedemokrater. I FN’s deklaration om de mänskliga rättigheterna står det klart och tydligt att ingen får diskrimineras p.g.a. sin politiska övertygelse, och rätten att ansluta sig fackligt står som specifikt uttalad rättighet. Se särskilt artikel 2 och 23.4

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s