Danmark till nyval

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har utlyst nyval till folketinget. Valet kommer att hållas tisdag den 13 nov. Orsakerna är flera men inte helt klarlagda. Bl.a. står landet inför en välfärdsreform, där förhandlingarna troligen inte riktigt gått regeringens väg.

Kommentarer från Pia Kjaersgaard, Dansk Folkeparti:
Länk

Den första debatten i Folketinget efter utlysandet av nyvalet, handlade faktiskt om den danska asylpolitiken. Bl.a. varnade statsminister Rasmussen för vänsterkrafternas försök att föra invandringspolitiken tillbaka till 90-talet (då den danska invandringspolitiken som bekant var lik den svenska). Socialdemokraternas ledare Thorning-Schmidt lovade dock en stram invandringspolitik (allvar eller rädsla för att förlora röster om hon säger något annat?)
Länk

Jag önskar Dansk Folkeparti lycka till, men även den danska VK-regeringen. De har gjort ett gott arbete under innevarande mandatperiod och varit en god samarbetspartner för DF. Mitt önskeresultat är att det efter valet blir en VKO-regering, d.v.s. där DF går från stödparti till regeringsparti. Tyvärr är det nog så att den önskan inte är helt rimlig, knappast p.g.a. invandringsfrågan, utan p.g.a. oenigheter kring Danmarks EU-medlemskap. Till stor del hänger det dock på valresultatet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s