Veckobrev 8/10 -07

Opinionsläget

De 2 viktigaste dragen i den långsiktiga (sett till ca halvårs-helårsperspektiv) opinionstrenden måste rimligen vara

* att skillnaden mellan allians- och socialistblocken förblir mycket stor

* att den nuvarande konstallationen bestående av 7 partier i riksdagen troligen kommer att splittras. Kristdemokraterna ligger under 4% och har en fallande trend. Sverigedemokraterna ligger visserligen något under 4%, men har en stigande trend och även chansen att komma in i riksdagen genom att passera 12% i valkrets.

Moderaterna vill könskvotera

Inför valet 2010 ska 40% av de moderata kandidaterna vara kvinnor genom att tillräckliga antal kvoteras in, om partiledningen får som de vill.

Kvotering är en kortsiktig tvångsmetod där kompetens och lämplighet åsidosätts för att en politiskt korrekt sifferexercis ska gå ihop. Kvoteras någon in, så kvoteras någon annan ut. Vill man ha fler kvinnor i politiken och dess toppositioner, så måste man arbeta långsiktigt. Kvotering är enbart konstgjord andning. Men detta är moderaternas ensak. Vill de agera som ett parti på yttre vänsterkanten i ”genus”-frågan, så varsågoda. Deras ”kärnväljare” skulle med säkerhet inte gilla det.

Länk

Våldsverkare förstörde ”konst”

Vad som är konst och inte kan alltid diskuteras. Lite grand är väl just det ett av elementen i konsten, d.v.s. att väcka känslor, skapa opinion och förvirra begreppen. Konst som publiceras i Sverige är dock underställd svensk lag, ingen skall tro något annat. Du får t.ex. inte göra en utställning som visar barn i sexuella situationer och kalla det för konst. Det Andres Serrano publicerat i sin utställning måste vara på gränsen till, eller över, det tillåtna. Den innehåller bl.a. män som får knytnävar uppkörda i stjärten, människor som kissar på varandra och kvinnor som har sex med djur. Det sistnämnda var i alla fall ett brott sist jag tittade i lagboken, under brottsrubriceringen ”tidelag”.

Gillar man inte konsten och konceptet, så gäller normalt regeln: ”Gillar du det inte, så titta inte!”. Tror man att föreställningen brutit mot lagen, så kan man alltid göra en polisanmälan. Dumheter i sig gör mig inte upprörd. Det enda som gjort mig egentligt upprörd med utställningen, är följande rekommendation från museet: ”Vi rekommenderar inte att barn under 6 år ser den”. Hur tänker en vuxen människa som tycker att 6-åringar gott kan titta på vuxna i extrema sexuella (?) situationer, där de bl.a. urinerar i varandras munnar? (och varför ska isåfall inte också 5-åringar få vanställas mentalt av att se skiten?)

Någon valde att angripa föreställningen med våld för att förstöra ”konsten”. Föreställningen kan tänkas uppröra folk i många olika läger, så vem kunde det vara? Senast konst förstördes i Sverige (Vilks rondellhund ”Trelle”), så var det i samband med att muslimer var upprörda. Vissa kristna sekter har också angripit konst, även om det inte hänt så ofta i Sverige. Israels ambassadör i Sverige förstörde för ett par år sedan ett ”konstverk” som skymfade namngivna offer för palestinsk terrorism (även om han knappast stod under misstanke denna gång). Förvisso stod även feminister och högerextremister bland de grupper som kunde misstänkas stå bakom. Det visade sig vara de sistnämnda, eftersom en nazistisk grupp tagit på sig skulden.

I sammanhanget skall också nämnas att Nationaldemokraterna i sin kommentar till händelsen hedrar nationalsocialister genom att titulera dem ”nationalister” – inte som någon liten fadäs eller ordgroda inne i brödtexten, utan i rubriken! Nd har åter visat sina sanna sympatier och att de inte är några demokrater, eller Sverigevänliga heller för den delen. Ulvens fårakläder spricker i sömmarna och det bruna tittar fram under deras försåtligt blågula ytterdräkt.

Årsdag för mordet på Politkovskaja

Den 7 oktober 2006 mördades den ryska journalisten Anna Politkovskaja. Det ligger inte i den ryska regimens intresse att mördaren (som man lejde) grips, därför har så ej heller skett. Jag efterlyser bättre ryggrad i Sverige och västvärlden. Tonen mot den östliga trekvartsdiktaturen bör skärpas markant. Handel och goda relationer i all ära, men på vilka villkor? Det går som bekant inte att äta pengar.

”Gonza Blatteskånska”

Vill (S)(v)t på allvar att folk ska sluta betala TV-licensen? Kom och pejla bara, jag fortsätter trots detta att betala TV-licensen och uppmanar ingen att sluta betala den heller. Den som är rädd om sina barns värderingar gör dock klokt i att bojkotta de licensfinansierade program där Gonza visar sitt tryne och sprider sina sjuka och destruktiva värderingar. Kanske finns någon klok svt-chef som kan ta intiativ till att på de bästa grunder ge honom sparken på stående fot, i första hand från barnprogrammen. Ska han nu vara trovärdig med hur ”diskriminerad” han är, så kan han väl ändå inte samtidigt sitta på ett toppjobb inom Svt?

Mattias Karlsson har skrivit ett utmärkt och upplysande inlägg om denna gräsliga människa och hans förehavanden. Länk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s