Veckobrev 2/10 -07

Sned könsfördelning

Det har rapporterats om att Sverigedemokraterna har en sned könsfördelning mellan män och kvinnor, såväl ang. partiets representanter som partiets väljare. På representantsidan är skevheten ett känt problem sedan länge. När det gäller väljarna har vi en enda SIFO-mätning att gå på, med okänd felmarginal.

Huvudskälet till det kvinnliga underskottet bland partiets representanter är inte så svårt att förstå. Det hårda klimat som partiets representanter utsätts för, vilket gäller alltifrån rädsla för uppsägning från jobbet och uteslutning ur fackföreningar till hot och fysiskt våld, slår helt enkelt hårdare mot kvinnor. Manfallet p.g.a. de omständigheterna är stort, men kvinnofallet är ännu större. Ett grundläggande faktum är ju att Sverigedemokraterna överhuvudtaget haft svårt att finna representanter för att matcha valresultaten (om än jag har en känsla av att vi just nu har en stor tillströmning av aktiva, såväl kvinnor som män).

Det kvinnliga nätverk som nyligen bildats av och för Sd-kvinnor, ska förhoppningsvis kunna ge en positiv effekt på sikt, även när det gäller antalet engagerade kvinnor i partiet. Tills dess könsfördelningen jämnats ut, får vi trösta oss med att kvalitet går före kvantitet.

Den undersökning som SIFO presenterade nyligen visade alltså att det gick 4 manliga sd-väljare på 1 kvinnlig. Dessa siffror är värda ifrågasättande, men även om de stämmer så tror jag skevheten på väljarsidan är mindre än på representantsidan. Det är fullt möjligt att Sd har fler manliga väljare än kvinnliga, men kvoten 4/1 baseras på en enda undersökning, vars felmarginal inte kunnat utläsas. Jag känner inte igen från mina egna erfarenheter att män märkbart skulle föredra Sd i högre grad än kvinnor. Förhållandet 4/1 ter sig snudd på absurt. Det är i första hand kvinnorna som drabbas negativt av den samhällsutveckling som Sverigedemokraterna vänder sig emot och vill presentera alternativ till.

Burma

Jag konstaterar att konsensus verkar råda mellan det politisk-mediala etablissemanget och den gängse uppfattningen inom Sverigedemokraterna. Den burmesiska diktaturen avskys av alla någorlunda normalt funtade människor och regimer, av skäl som kan vara lika eller ha viss variation. Ryssland och Kina stödjer förstås som alltid (andra) diktaturstater, och blockerar åter FN-sanktioner mot en mördarregim. Kanske borde FN rivas i grunden och sedan byggas upp igen? Det vore åtminstone ett sätt att få bort hel- och halvdiktaturer som permanenta medlemmar i säkerhetsrådet.

Utvisning

En familj från Kosovo har efter 4 års vistelse i Sverige (och min hemstad Ängelholm) dömts till utvisning av migrationsverket. I detta individuella fall handlar det om en familj där särskilt barnen uppnått en hög grad av assimilering i det svenska samhället (min bedömning). De har svenska vänner. De är engagerade i idrottsföreningar. De pratar högst troligen bättre svenska än albanska.

Tycker jag då att det är fel att utvisa dem? I princip Ja. Det svenska immigrationssystemet är överansträngt och har drabbats av kortslutning. Det gör prioriteringar som är alldeles uppåt väggarna, när det varje år tillåter tiotusentals anhöriginvandrare att bosätta sig i Sverige helt utan flyktingskäl och helt utan krav på motprestationer, samtidigt som det med tvång utvisar väl assimilerade barnfamiljer som rotat sig här. Litet grand är det väl också som ordspråket säger att har man tagit fan i båten så får man ro honom i land också. 4 års handläggningstid är oacceptabelt och inhumant, särskilt när det gäller barnfamiljer.

Situationer som denna skulle aldrig uppstå med den flykting-och invandringspolitik jag och mitt parti vill föra i Sverige. När massinvandringen och asylmissbruket stoppats vid gränsen eller tidigare, så frigörs resurser för snabb och korrekt behandling av *verkliga* flykting- och invandringsärenden. Då hade den här familjen troligen fått ett tidigt avslag (det var inte krig i Kosovo för 4 år sedan) och barnen hade sluppit denna upprivande upplevelse.

Länk

Ännu en pedofil politiker fast

Det enda man med säkerhet kan säga är att han inte är sverigedemokrat, eftersom partitillhörigheten vid brott eller brottsmisstanke inte hemlighålls i de fallen (åtminstone inte när det gäller skvallerpressen).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s