Veckobrev 22/9 -07

Norska sossar valfuskade!

Det är inte bara svenska socialdemokrater som valfuskar, utan även i vårt västra grannland Norge har s-motsvarigheten Arbeiderpartiet avslöjats för samma brott. Partiets Drammen-avdelning försökte i kommunvalet 10 september att köpa röster av narkomaner för den förnedrande summan 50 kronor + en kebab.

– Vi har behov av lite inre medicinering och att tala ihop oss om hur vi ska gå vidare, sade den lokale partichefen Torgeir Micaelsen inför mötet.

”Lite inre medicinering”??? Snarare behövs hjärntransplantation för att komma till rätta med socialismens förakt för människor och demokrati.

Länk till DN
Länk till FrP

UD: Rätt att sparka p.g.a. politisk åsikt

Utrikesdepartementet vidhåller att inga fel begicks när Kent Ekeroth för ca 1 år sedan fick sparken från sin praktikanttjänst på Sveriges ambassad i Tel Aviv, p.g.a. hans politiska åsikter.

Ambassadören Robert Rydberg förklarade då:
– Han får sluta av två skäl. Dels var hans ansökan vilseledande. Dels är han aktivt verksam i en rörelse som samtliga svenska riksdagspartier anser är odemokratisk och främlingsfientlig.

Det ”vilseledande” i Kents ansökan anses alltså vara att han inte berättade att han var sverigedemokrat. Att vilseleda någon är en medveten, förljugen handling. Det är grovt att anklaga någon för att vilseleda, rent katastrofalt om det inte ens stämmer, vilket det uppenbarligen inte gör. Bristfällig redovisning av fritidssysselsättningar (fullt lagliga) för sin arbetsgivare, kan absolut inte räknas som ”vilseledande”. I efterhand läggs nu till att Kent ska ha bloggat på arbetstid, vilket iofs skulle kunnat ha betraktas som ett tjänstefel. För att betraktas som trovärdig måste den anklagelsen dock ha funnits med från början, vilket ej är fallet.

Det andra skälet om vad andra partier tycker rent subjektivt torde vara ovidkommande. Verkligheten är att Kent är verksam i ett demokratiskt politiskt parti med utbredd, folkvald representation i svenska kommuner och landsting.

Bo Nordelius på UD:s rättssekretariat försöker nu (bort)förklara vidare att det hade varit samma situation om Kent haft socialdemokratiska åsikter, d.v.s. av det skälet inte delat den nuvarande regeringens åsikter. Vilket kvalificerat skitsnack! Dels har ambassadör Rydberg redan erkänt motsatsen, d.v.s. att det handlade om just Kent’s sverigedemokratiska partitillhörighet, dels faller det på sin orimlighet eftersom ambassadpersonal givetvis inte byts ut till fullo bara för att det råkar ske ett regeringsskifte.

Ju mer UD försöker förklara ambassadör Rydbergs tjänstefel vid avskedandet av Kent Ekeroth, desto mer trasslar de in sig. Det sista de skulle göra är givetvis att erkänna att ett allvarligt fel begicks när Kent sparkades p.g.a. sina politiska åsikter. Inget departement skulle kunna leva med att ha tvingats ge en illa behandlad sverigedemokrat upprättelse.

Jag delar Sydsvenskan-reportern Niklas Orrenius misstankar om att detta handlar om en ren efterhandskonstruktion.

Önskan att (s)kada andra

Den socialdemokratiska riksdagskvinnan Carina Hägg bedriver sedan en tid tillbaka en kampanj med mål att sabotera näringsverksamheten för Sven-Evert Gunnarsson och hans familj. Sven-Evert driver dansstället Seghalla beläget strax utanför Vetlanda, och han ingår även i den sverigedemokratiska arbetsgruppen för Värnamo. Kampanjen har hittills handlat om att utöva påtryckningar mot näringsidkare att upphöra med sina kontakter med Seghalla, men Hägg har hotat med fler åtgärder.

Om socialdemokraterna varit ett fungerande demokratiskt parti, så hade Hägg å det minsta fått en kraftig intern reprimand för sitt agerande. Hennes destruktiva kampanj emot en politisk meningsmotståndares näringsverksamhet handlar givetvis inte om politik, utan om ren illvilja mot andra människor. Dessutom kan Häggs agerande bryta mot Brottsbalkens paragraf 18:5. Högmålsbrott kan ge upp till 6 års fängelse.

Jag rekommenderar noggrann bevakning av Häggs förehavanden, i samråd med juridisk expertis.

Länkar:
Björn Söders blogg
Richard Jomshofs blogg
Finnveden Nu

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s