Veckobrev 5/9 -07

Ändra aldrig ett vinnande koncept

Detta inlägg är tänkt att sätta P för fallet med min lokala Sd-avdelnings delaktighet i det ”eniga” beslutet i Ängelholms kommunfullmäktige om mottagande av 10 ensamkommande unga män, med tveksam flyktingstatus. Vår ursäkt för att därmed i pur okunskap ha gått emot Sd’s invandringspolitiska handlingsprogram, är publicerad på Sd Ängelholms lokala hemsida. Diskussioner har förts mellan oss och partiledningen om det inträffade och saken anses utredd. Allt var förberett för ett avslagsyrkande från vår sida, men Spi satte griller i huvudet på oss med sitt tilläggsyrkande om att kommunen aktivt skulle motarbeta missbruk av asylrätten. Vår beslutsförändring kom i brådrasket, omedelbart efter Spi-företrädarens tilläggsyrkande och omedelbart före mitt egen anförande från talarstolen.

Man kan säga en sak: Hade Spi’s tilläggsyrkande fått majoritet, så hade beslutet blivit mycket uppmärksammat. Rubriker hade basunerats ut över hela landet om att Ängelholm förvandlats till främlingsfientlighetens högborg, där asylsökare misstänkliggörs från högsta instans. Huvuden hade rullat bland de partier (undantaget Sd och troligen Spi) som godkänt förslaget, när deras riksorganisationer i efterhand hade försökt överträffa varandra i starka fördömanden av beslutet och av sina resp. partikollegor i Ängelholm. Nu blev det ju inte så. Spi fick endast stöd av Sd för sitt tilläggsyrkande. Votering begärdes aldrig av Spi och vi begärde det inte heller. Kutymen är att förslagsställaren begär ev. votering, även om ingenting förbjuder någon annan att begära det. Det hade varit meningslöst, annat än som en ytterligare markering. Det muntliga Nej som följde på ordförande Ingvar Erikssons (m) fråga om församlingen ville godkänna tilläggsyrkandet, var så rytande kraftigt att det snarast borde tolkas som en signal till Alliansen-samarbetspartnern Spi om ”Rättning i ledet”.

Sverigedemokraternas partilinje påbjuder bara en möjlig väg när det gäller avtal med migrationsverket: Nej till alla former av avtal, i enligt med vårt invandringspolitiska handlingsprogram, antaget i maj 2007. Vårt bifall med yrkan om tillägg innebar alltså ett brott mot detta. Hade vi varit envisa så kunde vi sagt: ”Ja, men det var ju inte det vi gick till val på!”. Det säger vi inte. Däremot hade det känts 7 resor värre om så varit fallet. Vi var dåligt uppdaterade och detta ska inte behöva inträffa igen. Vi ska även försöka hjälpa andra Sd-avdelningar att verka enigt och i sannast möjliga Sd-anda.

Rubriken är en sanning med modifikation. Det finns lägen då ny information framkommer under fullmäktigemöten och de förberedda besluten måste omprövas. Beslut som berör partiets kärnfrågor bör dock inte ändras utan god förberedelse även av det alternativa beslutet. Möjligheten att begära ajournering finns om besvärliga beslutslägen skulle uppstå.

Bränd på Islam?

Mycket har bloggats och skrivits om Lars Vilks rondellhundar och deras publicering i flera svenska tidningar, däribland Nerikes Allehanda. Fanatiska muslimer i 100-tals demonstrerade i Örebro mot vår svenska yttrandefrihet. De ledande muslimska organisationerna i Sverige låg bakom detta och fick stöd för saken hos regimerna i flera muslimska diktaturstater. Ingen kan längre med trovärdighet säga att det bara är enstaka muslimer som är fanatiker. Omvänt ska vi däremot fortfarande hålla öppet för att det finns muslimer som inte är fanatiska. Jag är övertygad om att sådana finns. Frågan är dock om de av majoriteten muslimer verkligen betraktas som muslimer, eller som förrädare av Islam?

I Pakistan brändes en docka av Fredrik Reinfeldt och de svinen brände även den svenska flaggan. Det skanderades ”Död åt Sverige” och ”Död åt Lars”.

Länkar ang. detta kan anses överflödiga, eftersom det står att läsa om överallt på nätet.

Klusterbo(m)bs-förespråkare avgår

Försvarsminister Mikael ”Hon är säker gamla Bettan” Odenberg har lämnat in sin avskedsansökan p.g.a. en konflikt med finansminister Anders Borg om försvarsanslagen. Odenberg är bl.a. känd för att han i maj 2007 ansåg den svensktillverkade klusterbomben ”Bombkapsel 90” vara ”säker för civila”. Till Odenbergs heder skall dock sägas att han är en sann försvarsvän, vilket han nu visar genom att avgå i protest mot de ohållbara nedskärningarna.

Odenberg ersätts nu på posten som försvarsminister av vapenvägraren Sven Tolgfors. Otroligt men sant.

Rektor förbjöd Sverigetröjor

Jag nöjer mig med att posta 2 länkar till diskussioner på Sdblogg om detta. Jag anser att Sd Malmö bör överväga möjligheten att verka för rektor Pär Blondells snara entledigande.

Elever med landslagströjor anses ”främlingsfientliga”, nekas fotografering!
Sveriges mest kända rasister?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s