Veckobrev 19/8 -07

3,7% i SIFO!

Sverigedemokraterna nådde i SIFO’s augustimätning en ny rekordnivå. Med 3,7% lyste rubriken på TV4’s texttv på söndagsmorgonen: ”Sverigedemokraterna mot riksdagen”. Junimätningen gav vårt parti 3,4%, så ökningen är inte så stor, men med tanke på att även junimätningen var rekord (tangerat) så tyder allt på att Sverigedemokraterna nu befäster en fortsatt uppgång efter 2006 års val. Intressant att notera är också att Sverigedemokraterna enligt undersökningen får hela 11,5% i Malmö-valkretsen, vilket innebär extrem närhet även till den andra möjligheten att nå riksdagsmandat: 12% i valkrets.

Inför valet 2010 är riksdagsmandaten givetvis det första av intresse, men på andra plats måste komma vilken position vi kan förväntas hamna i vid riksdagsinträde, främst utsikten att bli vågmästare mellan blocken. Eftersom skillnaden mellan blocken krympt till 7,8%, så har även den möjligheten i och med SIFO’s mätning kommit närmare.

Sätt AFA på FN’s terrorlista!

AFA är en terrororganisation som fortfarande tillåts husera fritt. De ligger bakom ett stort antal allvarliga angrepp mot det demokratiska samhällets instanser, alltifrån folkvalda politiker till instanser och individer verksamma inom rättsväsendet. Enstaka reaktioner förekommer bland politiker och inom media, ja numera även när sverigedemokrater angrips, men det är ännu flatheten som regerar. Steg 1, som måste ligga inom rimligheternas gräns, är att sätta upp organisationen på EU’s och FN’s listor över terrororganisationer. Där finns idag organisationer med, som till både styrka, syfte och metoder är frommare än AFA. Att stå med på listan innebär en rad sanktioner som slår mot såväl organisationen i sig, som mot dem som väljer att förknippas med organisationen. Listning vore en bra start på en seriös kamp för demokratins och rättsstatens bevarande.

Pride bejakar våldet

Flera företag som från början sponsrade Pride-festivalen,hotar att hoppa av fortsatt sponsring sedan de fått vetskap om vilka element Pride-ledningen släpper in i sina parader. Skarpa reaktioner kom från bl.a. Stockholms lokaltrafik, Spendrup och Statoil, när det stod klart att AFA välkomnats att delta med ca 20 man ur sin rödsvarta skara. Pride-ledningens försvar var att ”Stockholm Prides ledning anser att de varit tydliga med att man inte behöver anmäla sig till paraden om man är en sammanslutning på färre än 30 personer.” Den ursäkten håller inte en sekund. Med det resonemanget skulle de släppa in även skinnskallar och nazister.

Stockholm Prides ordförande Sofia Sjöö går så långt att hon t.o.m. aktivt försvarar våldsvänsterns deltagande i Pride.

Våldet mot HBT-personer står just nu i ett extremt uppmärksammat fokus i samhällsdebatten. Samtidigt beviljar Pride-ledningen i det tysta (ja d.v.s. tills det blev uppmärksammat), men fullt medvetet, grupper ur den våldsbejakande extremvänstern tillträde till sina parader. Snacka om att man skjuter sig i foten och binder ris åt egen rygg.

Insändare för klimatet

Den moderate Ängelholmspolitikern Ianric Ivarsson förringar och förlöjligar hotet mot jordens klimat, i en insändare den 16/8 -07 i Helsingborgs Dagblad. Som svar på detta ifrågasätter jag i en egen insändare inte bara det han skriver, utan även Moderaternas miljösyn, eftersom vissa av deras företrädare uppenbarligen ställer konspirationsteorier framför modern vetenskap.

Min insändare väntar på publicering i HD, men följer nedan. Ivarssons insändare kan jag av upphovsrättsliga skäl inte publicera mer än enligt referensen ovan. Jag har valt att skriva under utan partibeteckning, dels eftersom Ivarsson gjorde så, dels eftersom jag känner att detta i första hand företräder min personliga åsikt och inte partiets. Värt att påpeka är dock att miljöfrågan, inkl. hotet mot den globala miljön, uppmärksammades som en prioriterad fråga på Sverigedemokraternas senaste riksårsmöte. Ett handlingsprogram för miljöfrågor är på gång.


Förringa ej klimathotet!

Ianric Ivarsson tar sig i sin insändare den 16/8 friheten att förringa och raljera kring de allvarliga, globala klimatförändringarna. Sant i hans insändare är att en miss i klimatstatistiken har upptäckts och bekräftats av Nasa, innebärande att USA’s varmaste år nu anges till 1934 och inte 1998 som tidigare angavs. Missen upptäcktes och exponerades först av den ökände oljemagnaten och klimatförnekaren Stephen McIntyre. Ianric nämner inte att det endast handlar om lokal statistik för USA, utan verkar vilja få oss att tro att det gäller globala data, vilket alltså inte är fallet. Källa för mina uppgifter är bl.a: http://www.realclimate.org/ och http://data.giss.nasa.gov/gistemp/

Nej Ianric, ingenting tyder på att ”katastrofen är inställd”, som du säger. Inga problem kan lösas genom att man stoppar huvudet i sanden. Mänsklighetens kraftiga och systematiska förändring av atmosfärens sammansättning genom främst fossila utsläpp är bevisad. Den påföljande klimatförändringen är tyvärr logisk, förväntad och sedan ett par år bekräftad av en enig vetenskapskår.

Konspirationsteorier som förnekar klimatförändringen, ofta sprungna ur den arabiska och amerikanska oljeindustrin, poppar hela tiden upp som flugsvampar ur jorden. McIntyre har lagt fram ännu en, och Ianric Ivarsson hjälper honom att sprida den. Att ta åt sig seriös forskning borde mer vara en fråga för det sunda förnuftet, än en fråga om partipolitik. Frågan är ändå om det verkligen är så väl? Man måste ställa den frågan eftersom Ianric Ivarsson är en företrädare för det ledande regeringspartiet. Frågan väcks hur representativ hans (brist på) miljösyn är för Moderaterna? Det han skriver ger goda skäl att ifrågasätta om hans parti grundar sin miljösyn på vetenskap eller på konspirationsteorier, och hurpass (o)ansvarigt Moderaterna kan förväntas bete sig framöver i den ödesmättade klimatfrågan, såväl lokalt som på riksnivå.

Patrik Ohlsson, Ängelholm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s