Veckobrev 5/8 -07

Mina veckobrev är tillbaka efter ett sommaruppehåll. Möjligen kommer ambitionsnivån att hållas nere lite, för att hinna med. Bloggen kan tyvärr inte ges prioritet framför vare sig familjelivet eller mitt politiska uppdrag för Sverigedemokraterna inkl. kommunfullmäktige.

Pride

Pridefestivalen pågår i Stockholm. Mycket kan sägas om detta, men min inställning kan sammanfattas. Homosexualitet har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Det är ett faktum inom mänskligheten att vissa människor dras till andra människor av samma kön. Vuxna människor har rätt att fatta egna beslut och rätt att följa sina egna önskemål. Vuxna människor har rätt att välja andra vuxna partners. Ingen har med deras val att göra. Det är en högst privat sak vem man väljer som partner och även vilket kön den partnern har. Allt detta givetvis under förutsättning att alla inblandade är vuxna och följer sin egen fria vilja.

Problemet med Pridefestivalen är främst att den framställer homosexuella kollektivt som en samling översexuella gycklare. Jag betvivlar inte att många homosexuella är just sådana och heller inte att det finns heterosexuella som passar i den beskrivningen, men jag tror inte att det gäller en majoritet av de homosexuella (och i varje fall inte alla). Min respekt går knappast till dessa Pride-pajasar, men väl till alla de unga människor som, ofta till sin fasa, upptäcker att de har en homosexuell läggning. Många av dem känner sig ”onormala” och inte undra på det, när bilden av homosexuella är den som sprids på Pride-festivaler.

Ingen människa skall dömas eller särbehandlas p.g.a. sin sexuella läggning. Det ligger dock även på individens ansvar att använda sunt förnuft i sitt sätt att verka utåt. Den som överexponerar sin sexuella läggning, vare sig det handlar om heterosexualitet, homosexualitet eller annan läggning, bemöts, har alltid bemötts och kommer alltid att bemötas negativt, med skepsis och som en oseriös.

DF vill skydda utsatta invandrargrupper

Dansk Folkeparti har i Folketinget väckt frågan om att ge invandrarkvinnor som utsätts för hedersvåld extra skydd. För detta har de fått beröm från flera andra danska partier. Kvinnor är ofta mycket utsatta i en del invandrar-subkulturer, och problemet med hedersvåld hanteras fortfarande inte tillräckligt heller i Sverige. Även Sverigedemokraterna borde kunna föra detta till den egna idébanken.

Irakier vs Sudaneser

Den humanitära katastrofen i Sudan-provinsen Darfur fortgår och får Irak-krisen att framstå som en västanfläkt i jämförelse. Ändå är det nästan inga Sudan-flyktingar som når Sverige, men desto fler Irak-flyktingar. Varför? Det handlar givetvis om resurser. Det finns långt fler resursstarka individer i Irak än i Sudan. Vilka som kommer till Sverige har helt uppenbart inte primärt att göra med behovet att fly.

Den fula nationalismen

Självklart är inte all nationalism vacker. Någon kan iofs hävda att detta inte handlar om nationalism och det kan jag i någon mening hålla med om. Vad jag menar bör dock framgå av vad jag skriver.

Aftonbladet har hittat ett nytt hatobjekt – Bulgarien. Det började med en svensk turists tragiska död för en kort tid sedan. Han blev av allt att döma ihjälslagen av dörrvakter på ett av turistortens uteställen. Aftonbladet har utnyttjat denna händelse i en hatkampanj mot Bulgarien och dess turistnäring. Flera reportage har publicerats där fler svenska turister påstås ha misshandlats i just Bulgarien. Det må ligga sanning i det de skriver, men ensidigheten är slående. Det är i stort sett endast turisterna som får uttala sig – hittills inte vid något tillfälle den bulgariska turistnäringen eller de anklagade parterna.

Den som varit på charterresa någon gång vet hur svinigt vissa svenskar kan bete sig utomlands, särskilt när de blir berusade. Åtskilliga är de hotell, bar- och restaurangägare som fått sin verksamhet sönderslagen av turister, givetvis inte enbart från Sverige, men tyvärr alltför ofta. Det ger givetvis ingen anledning att misshandla eller slå ihjäl oss p.g.a. vår etniska tillhörighet, men det ger anledning att inse att myntet har 2 sidor. Aftonbladet visar med sin ensidiga rapportering om Bulgarien åter att deras tidning är en oseriös skvallerblaska, ej värd att understödja med köp av lösnummer (eller på annat sätt).

Dansk kupp mot Burma

2 danska konstnärer lyckades nyligen få en annons publicerad i en burmesisk tidning med ett budskap riktat mot landets militärdiktatur. Annonsen var formulerad som en reseannones, där resebyråns namn baklänges kunde utläsas ”Mördaren Than Shwe”. General Than Shwe är militärjuntans ledare.

Länk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s