Veckobrev 17/6 -06

Danska grundlovstale

På Danmarks nationaldag den 5:te juni, höll de danska partiledarna i sedvanlig ordning sina grundlovstale. Både Konservatives Bendt Bendtsen och Socialdemokraternas partiordförande Helle Thorning-Schmidt tog i skarpa ordalag upp negativa sidor av den tidigare danska (mass)invandringspolitiken och den nuvarande (bristande) integrationen. Bendtsen gick till angrepp mot islamismens utbredning i Danmark och särskilt mot den islamistiska, slöjbeklädda folketingsledamoten Asmaa Abdol-Hamid, som representerar det lilla vänsterpartiet Enhedslisten. Thorning-Schmidt talade om det grava allvaret i att en hel generation invandrare riskerar att förtappas, om de inte kan inlemmas i den danska samhället. Hon talade också om vikten av att ställa krav på framförallt hur invandrarföräldrar fostrar och präglar sina barn i hemmen.

Den danska politiska mognaden är uppenbarligen mycket större än i Sverige, särskilt när det gäller öppenheten kring problem i känsliga frågor.

Länkar:
Helle Thorning-Schmidts grundlovstale
Utdrag ur Bendt Bendtsens grundlovstale

Sarkozy stärker sin position

Sarkozys konservativa parti UMP stärker greppet om Frankrike, efter storseger i valet till nationalförsamlingen. Socialisterna verkar i skrivande stund förlora stort. Extremvänstern liksom Le Pen’s Front National ser ut att bli helt utan representation. Valet till nationalförsamlingen sker genom majoritetsval.

Länk

Sd aktiva i budgetarbeten

Sverigedemokraterna har gjort starka insatser i flera kommuner, där man lagt fram förslag till kommande kommunala budgetar. I Helsingborg föreslår Sd bl.a. förbättringar för de hemlösa, äldre, samt mer information om våld i skolorna. Sd Helsingborg föreslår även att kommunen säger upp avtalet med migrationsverket om massivt mottagande av ”flyktingar” till kommunen, samt att kostnaderna kring diverse tvivelaktiga mångkultur- och integrationsprojekt minskas. Motargumentationen verkar ha varit otroligt svag. Det bästa som t.ex. Bengt Larsen (s) kunde komma med, var tydligen något muttrande om att Sverigedemokraternas politik bygger på ”något slags hat mot invandrare”. Pinsamt, Bengt.

Sd i Malmö har gjort ett mycket ambitiöst budgetförslag. En genomläsning rekommenderas varmt.

Länkar till:
Sd Helsingborgs hemsida med information om budgetarbetet
Sd Malmös budgetreservation
Sd Lunds budgetförslag

Hamas tar över Gaza

Efter några dagars intensiva strider har Hamas helt slagit ut Fatah i Gazaremsan, och skapat en islamistisk ministat alldeles inpå Israels gräns. Den situationen är givetvis inte stabil. Israel uppges planera åtgärder, som kan betyda allt från massivt militärt anfall till full isolering. Samtidigt välkomnar omvärlden den nya regering som tillsatts av president Abbas. Eftersom den inte innehåller några element från det terror-stämplade Hamas, så kan tidigare blockader ev. hävas mot de områden som den nya regeringen kontrollerar, d.v.s. Västbanken.

Tangerat rekord i SIFO

Sverigedemokraterna nådde 3,4% i juni månads väljarbarometer, vilket är tangerat rekord för partiet hos SIFO. Skillnaden mellan blocken ligger fortsatt på ca 10%, men kan sägas vara ca 14%, eftersom Kristdemokraterna med 3,8% skulle lämna riksdagen. En opinionsmätning är en opinionsmätning, även om jag bedömer SIFO som en av de mer trovärdiga. Jag är t.ex. övertygad icke minst om att svenska folket inte vill se Tobleronemadamen som svensk statsminister, även om det råkar se ut så i SIFO.

Länk till Hela undersökningen

Grattis Salman Rushdie!

Författaren Salman Rushdie, främst känd för sin bok Satansverserna för vilken Ayatollah Khomeini 1989 utfäste en dödsdom för ”smädelse av Islam”, har adlats av Drottning Elizabeth av England. Det var ett modigt och hedervärt beslut, som givetvis genast stötte på kritik från den iranska terror-regimen under president Ahmadinejad.

”Bögbomb” för fred

Tro’t eller ej, men nu har det kommit fram att USA’s försvar planerade att utveckla en hormonbomb, som skulle göra de stridande motståndarna homosexuella och därmed mindre benägna att strida (till förmån för annat, kan man ana). Det är kanske bra att denna nyhet inte presenterades den 1:sta april, eftersom det trots allt är sant.

Annonser

One response to “Veckobrev 17/6 -06

  1. Folkomrostning Nu!

    Det ar dags att skriva under Namninsamlingen som kraver Folkomrostning om mass-invandringen.http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=925

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s