Veckobrev 3/6 -07

Islam-kritiker på DN-debatt

Statsvetaren Lisbeth Lindeborg skriver på DN-debatt om den svenska konflikträddheten och världens lismande för Islam.
Mycket läsvärt!
Länk

Kravaller vid G8-mötet

Det tyska polisledningen har agerat oansvarigt och oprofessionellt. Vad annat kan man säga när över 400 poliser skadats, varav 30 svårt, i samband med de svåra kravaller som man på förhand visste skulle komma? Var fanns tårgasen? Var fanns gummikulorna? Men framförallt, var fanns kännedomen om situationen och de motståndare man hade att göra med?
Länk

Putin hotar Europa

Ryssland under Putin vägrar acceptera den raketsköld som USA bygger upp över Europas västra och centrala delar, trots att ryssarna vet att skölden endast kan stoppa enstaka raketer från ”rogue nations” och inte ett massangrepp från t.ex. Ryssland (vilket fortfarande, om än folk överlag har förträngt det, skulle innebära samma ”mutual destruction” som under kalla krigets dagar). Putin tänker nu åter rikta kärnstridsspetsar mot mål i Europa.

Jag tror, ärligt talat, att Ryssland behöver en fet lusing, på ren skånska. Det finns en mängd ekonomiska straffaktioner som skulle kunna sättas in och som direkt skulle drabba den maffiastinna ryska överklassen, utan vars stöd Putin inte vore någonting. Till att börja med kan man väl kasta ut dem ur G8?

Politiker emot homoäktenskap

Flera tunga svenska borgerliga politiker, däribland Thorbjörn Fälldin (c), Alf Svensson (kd), Ingegerd Troedsson (m) och även min kommunfullmäktigekollega Hans Wallmark (m), skriver i DN debatt om det ”biologiska faktum att homoäktenskap är fel”.

Svensk politik är slätstruken och likriktad. Svenska politiker uttrycker sig politiskt korrekt. Det är vad jag blivit van vid under de 25 år jag varit intresserad av politik. Därför höll jag på att ramla av stolen när jag läste debattartikeln. Inser de att de lagt sig på en klart extremare nivå än Sverigedemokraterna i denna fråga?

Medan vi inom Sd brukar betona vikten av att bevara traditionerna och med det som huvudskäl är kritiska till att införa homosexuella äktenskap (men däremot bejakar partnerskapslagen och de lika rättigheterna), så tar alltså debattörerna ett skamgrepp och börjar tala om det ”biologiskt korrekta” i att tillåta homoäktenskap. Hur långt är steget därifrån till att säga att homosexuella är biologiskt avvikande? Inte särskilt långt. Jag är uppriktigt talat förvånad över deras språkbruk och de vore antagligen förvånade att få denna sorts kritik från en sverigedemokrat, ifall de läste vad jag skrev.

Ulvskogs medarbetare polisanmäld

Den socialdemokratiske partisekreteraren Marita Ulvskogs medarbetare Peter Kennerfalk, även kommunfullmäktigeledamot i Norrköping, har polisanmälts för en bloggattack mot DN-journalisten Maciej Zaremba. Kennerfalk skriver: ”Som den dreglande hunden, fastbunden vid hundkojan, väntande på ett köttben från husse fortsätter polacken att sprida sina hemmasnickrade teser om livet på landets arbetsplatser”.

Det är grovt och opassande av en politiker att uttrycka sig så, men värt en polisanmälan? Sådana omdömen sprids väl om sverigedemokrater dagligen och skulle vi straffa folk för sådant, så skulle det bli trångt i fängelserna, alternativt överflöd i böteskassorna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s