Veckobrev 27/5 -07

Partiaktiviteter!

Måndag 21/5: Kommunfullmäktige (se Sd Ängelholms websajt i vänstermarginalen)
Torsdag 24/5: Medlemsmöte i Ängelholm (se Sd Ängelholms websajt i vänstermarginalen)
Söndag 27/5: Medlemsmöte i Helsingborg. Till detta möte var en representant för kvinnojouren inbjuden. Hon höll ett intressant anförande och det blev också en mycket intressant diskussion efteråt. Därefter var det meningen att representanter för polisen skulle informera om bl.a. hoten mot folkvalda, men tyvärr hade de lämnat återbud. Som vanligt på medlemsmöten blev det utmärkta tillfällen att träffa partikamrater och denna gång främst från andra kommuner, inkl. ett par ansikten som jag inte sett tidigare (men väl mött på nätet… t.ex. Micke Rosenberg, vars blogg ni hittar länkad i vänstermarginalen 🙂 )

Moskva: Homosexuella angreps

Ofta kastas ju inte bara främlingsfientlig-stämplar, utan även homofob-stämplar efter oss sverigedemokrater. Låt mig därför passa på att yttra min avsky för de våldshandlingar som riktades mot homosexuellas demonstration i Moskva under veckan. Vittnen som får betraktas som trovärdiga, skildrade hur våldsextremister fick hjälp av polisen med att misshandla demonstranterna. Jag tycker detta är vidrigt och barbariskt. Ryssland skämmer ut sig som en ociviliserad best och åter igen får vi se hur klockan i Putins Ryssland går i rekordfart bakåt. EU borde skärpa tonen mot det östliga barbariet, som vi hoppades skulle vara förpassat till historien tillsammans med kommunismen. Det gäller givetvis långt mer än angreppet på de homosexuellas parad, för det är bara ett av många symptom på en allvarlig underliggande sjukdom i det ryska samhället.

Med detta sagt har jag bekräftat att det går utmärkt att ta parti för alla gruppers rätt att uttrycka sig och att demonstrera utan att hotas av våld från vare sig staten eller extremistgrupper (skillnaden är ibland inte så stor), utan att man för den skull delar ett uns av deras åsikter. En sexuell läggning är förvisso ingen åsikt, men det är ett i högsta grad personligt val i vilken grad man väljer att propagera den utåt. RFSL’s lobbyism för ingrepp i de kyrkliga äktenskapen och adoptionsrätten för homosexuella är en politisk fråga, där många människor är oense med RFSL, och har all rätt att så vara.

Israel anfaller Gaza

Mer utrikes… vilket någon under riksårsmötet ansåg att vi sverigedemokrater inte skulle uttala oss om. Vilken tur att det finns olika åsikter även inom vårt parti. Det är trots allt ett tydligt friskhetstecken! 🙂

Situationen i Mellanöstern är komplex, men logiken i att Israel nu anfaller dem som siktar direkt på civila israeliska mål, är knappast ologisk. Hamas-regimen är oacceptabel för varje civiliserad individ. Det kan absolut sägas utan att för den skull försvara varenda handling israelerna gör. Hamas är, som Walt Disneys efterträdare uttryckte det efter att de använt en MussePigg-liknande gestalt för att hetsa barnen till judehat, ren ondska!

Länk

Ulf Olsson går på restaurant

Jag blev rasande när jag läste att barnamördaren Ulf Olsson tillåts frigång. Har man ingen som helst respekt för de anhöriga till Ulf Olssons offer? De ansvariga för Ulf Olssons frigång river ju upp de anhörigas sår igen! Jag lider med dessa anhöriga, även om det inte går att föreställa sig hur de känner för detta. Vem bär förresten ansvaret om Ulf skulle smita och upprepa sitt brott mot ett barn? Ska vi då åter behöva höra att det bara var något som ”råkade” hända?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s