Veckobrev 13/5 -07

Moderat människosyn

Försvarsminister Mikael Odenberg (m) vill undanta den svensktillverkade klusterbomben ”Bombkapsel 90” från ett internationellt förbud mot klusterbomber. Odenberg vill inte missa exportinkomster för den svenska krigsindustrin, svårare än så är det givetvis inte. Att ”Bombkapsel 90” dödar och lemlästar urskillningslöst både i krig och i fredstid när lekande barn trampar på blindgångare, vill Odenberg inte kännas vid.

Vår evertebrate statsminister säger ingenting, vilket måste tolkas som samtycke med Odenbergs människosyn. Dålig människosyn har enligt moderaterna den som vågar kritisera regeringens korrumperade invandringspolitik, men inte den som aktivt bidrar till att barn stympas p.g.a. svensk krigsexport.

Okristet av kristdemokrat

Jakob Forssmed, statssekreterare i regeringens samordningskansli, kallar i sin smaklöshet och ignorans för människors känslor Sverigedemokraterna för ”brunskjortor”. Sådana snorvalpsbeteenden, direktimporterade från AFA’s vokabulär, kommer inte att hjälpa Forssmed vare sig från 4%-spöket eller vid framtida samarbeten.

Sverigedemokraterna bör kräva offentlig ursäkt från dem som fällt den sortens uttalanden, innan vi i framtiden sätter oss vid förhandlingsbordet med dem. Jag är fullt medveten om att en sådan lista kan bli rätt lång, men kan ev. komma att kortas av i praktiken, p.g.a. vissa partiers riksdagsuträde.

Hatkoncert vid riksårsmöte

SSU planerar en manifestation mot yttrande- och mötesfriheten, med anledning av Sd’s riksårsmöte 18-20 maj. Tydligen blir det även en koncert. Vi förutsätter att polis finns på plats för att avstyra ev. socialistiska orosmakare. Håller de sig på sin kant, så har de förvisso samma rätt som vi att mötas för att yttra och manifestera sina åsikter, vilka de än vara må, inom ramen för svensk lag.

Nytt danskt invandringskritiskt parti

Den kände och kontroversielle syrisk-bördige danske politikern Naser Khader , har brutit sig ur Radikale Venstre och bildat partiet Ny Alliance. Ny Alliance ligger till höger om Radikale Venstre och önskar tätare samarbete och ev. framtida koalition med de nuvarande regeringspartierna Venstre och Konservative. En anledning sägs vara att man vill minska Dansk Folkepartis inflytande över regeringspolitiken.

Ny Alliance lovar en stram men anständig invandringspolitik, ord som – om de yttrats av ett svenskt parti – endast kunde kommit från Sverigedemokraterna. Därav den lite ironiska rubriken. I stort sett alla danska partier, även de längre till vänster, är öppet invandringskritiska och Ny Alliance avviker inte på den punkten.

Mulla Pigg

… eller ska man kanske kalla det för Boli-BOMB-pa?

Ett palestinskt barnprogram har uppmärksammats efter att ha eggat sina små till hat mot USA, Israel och judar. Efter programmets slut fick barnen ringa in och sjunga med i hatsånger som handlade om att krossa Israel.

Fördömandena från omvärlden är hårda. Walt Disneys efterträdare kallar programmet för ”ren ondska”.

Ohly, Ruwaida m.fl. av vänsterns Hamas-beundrare och terroristkramare, är inte detta något ni skulle vilja importera till Sverige? Ni kan ju byta hatbobjektet mot sverigedemokrater, om ni tycker judehat är lite för magstarkt för er att visa öppet i ett program riktat till små barn.

Se programmet!

Annonser

2 responses to “Veckobrev 13/5 -07

  1. Hoppas du är medveten om att Naser Khader och hans parti vill liberalisera DKs invandringspolitik.

  2. Jag har inte lyckats hitta några sådana belägg. Däremot fann jag att partiet lovar en fortsatt stram dansk invandringspolitik, d.v.s. de går på samma linje som andra danska partier, särskilt de i mitten och mot höger.Kan du styrka din uppgift så är jag mycket intresserad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s