Veckobrev 6/5 -07

Nationalistseger i Skottland

Scottish National Party, SNP, ser ut att ha vunnit en mycket knapp seger över Labour i de skotska parlamentsvalet. Enligt de senaste uppgifterna hänger det nu på ca 50 röster i en valkrets, vilka skall kontrollräknas. Allt tyder dock på SNP-seger. Labour (motsv. svenska socialdemokrater) har därmed förlorat makten i Skottland för första gången på 50 år.

SNP är ett modernt nationalistiskt parti som jag tror att Sverigedemokraterna kan lära mycket av. Partiets specifika strävan efter en skotsk frigörelse från Storbritannien, vill jag inte yttra varken stöd för eller avstånd från, utan betrakta som en intern skotsk angelägenhet. En självständig skotsk nation ska givetvis välkomnas och erkännas, om den tillkommer i demokratisk ordning.

Grattis Frankrike!

Europas val denna vecka går onekligen min och många Sd’ares väg, och vi förflyttar oss nu från Skottland till Frankrike, vars näste president heter Nicholas Sarkozy. Det är jag mycket glad för och Sarkozy var min favorit från första start i detta presidentval. Utan tvekan står Sarkozy i flera frågor mycket nära en sverigedemokratisk uppfattning, bl.a. genom sin syn på brottsbekämpning, invandring och sin allmänt värdekonservativa hållning.

Oron i Estland

Delvis måste jag rätta mig ang. det jag skrev i förra veckobrevet om hur den svenska regeringen handlat. Det yttrande till stöd för esterna som utrikesminister Bildt fällde, visade sig tillräckligt starkt för att få Putin-trogna ligister att fysiskt angripa den svenske ambassadören. Det är inte mycket det korrumperade tål…

Läs vidare

Burkad dagmamma nobbad

I danska Odense har kommunen vägrat betala en muslimsk dagmamma ersättning, eftersom hon använder burka (ansiktstäckande beklädnad). Borgmästaren i Odense, Jane Jegind (Venstre) menar att burkan sänder en helt fel pedagogisk signal i det öppna danska samhället. Vice borgmästare Alex Ahrendsen (Dansk Folkeparti) instämmer till fullo och socialdemokraternas integrationsordförande Lotte Bundsgaard betonar att beslutet om dagmammans ersättning skall avgöras av Odense kommun och inte av Folketinget (motsv. Sveriges riksdag).

Läs vidare

Sd och Kd lika

I Demoskops senaste väljarundersökning får Sverigedemokraterna 2,7%. Sd brukar ligga lågt i Demoskops undersökningar, så det handlar ändå om en uppgång, okänd exakt hur stor. Kristdemokraterna fick endast 2,9% och även Folkpartiet låg i undersökningen farligt nära riksdagsspärren med 4,2%.

1:sta maj

Förra året gick jag i mitt livs första 1:sta-maj-tåg. Det var i Hässleholm och det var i ett tåg befriat från röda fanor men innehållandes destofler blågula. P.g.a. annan uppbokning kunde jag tyvärr inte vara med i årets Sd-tåg i Tomelilla.

Socialistiska grupperingar med varierande brist på demokratisk förståelse, höll sina tåg runtom i landet, inramade av samma röda fanor som i Cuba och Nordkorea. Mona Sahlin talade i Kalmar och givetvis försökte hon åter nida Sverigedemokraterna. Man kan dock fråga sig om hon gått i något slags spinn? Åter tjafsade hon ju om Zlatans svenskhet. Åter drogs lögnen om att Sd överhuvudtaget skulle ha en uppfattning om en enskild persons, i detta fall en överbetald fotbollsdivas, nationella tillhörighet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s