Veckobrev 14/4 -07

Riksårsmötet

Sverigedemokraterna saknar i skrivande stund lokal för riksårsmötet den 27-29 april. Efter att kongress-centret Louis de Geer i Norrköping lämnat ett sent återbud på en bokning som gjordes i höstas, har Sd jagat lokal. Efter intensiv rundringning står det klart att ingen vågar husera ett riksårsmöte för Sveriges 7:nde största parti (enligt de senaste opinionsmätningarna från Sentio och Novus opinion), av rädsla för hot och våld från vänsterextremister. Läs mer på sdblogg.se

Justitieminister Beatrice Ask har slutligen tagit bladet från munnen, efter att ha varit knäpptyst trots att hoten och våldet mot sverigedemokrater varit intensivt sedan valet (och längre tillbaks).

Jag kan i sammanhanget nämna att jag i vintras skickade ett email till Beatrice Ask ang. att hon borde yttra sig ang. den ohållbara situationen kring de upprepade hatbrotten mot Sverigedemokraterna. Den 28 mars fick jag svar från Jan Persson på justitiedepartementet. Det svaret var ganska svepande och innehöll även den anmärkningsvärda meningen: ”Som du säkert vet får justitieministern inte uttala sig om enskilda ärenden.”

Nu har hon i alla fall gjort det. Beatrice Ask försvarar Sd’s demokratiska rättigheter – i ord. Frågan är om hon är beredd att göra det i handling?

Nytt angrepp mot sverigedemokrat

Denna gång slog AFA till i Gävle. Stenar kastades in genom fönstret hos det sovande paret Jan och Iréne Kassberg. En rullgardin räddade troligen Iréne från att träffas och skadas av de tunga stenarna. Jan är nämndeman för Sd.

Debatter

Sd’s partiordförande Jimmie Åkesson har under veckan debatterat mot Fp’s partisekreterare Erik Ullenhag och en debatt väntar om ett par dagar även mot moderaternas partisekreterare Per Schlingmann. Jag har faktiskt inte hunnit se debatten än mellan Åkesson och Ullenhag, men inslaget kan ses på TV8’s internetsajt (klicka vidare på ”Adaktusson” och leta sedan upp programmet i listan).

Länk till artikel på DN
Länk till artikel på Sourze (rekommenderas)

Folkpartiet får sin egen Funebo?

Rättegången i kölvattnet på folkpartisters dataintrång på det socialdemokratiska nätverket strax före valet 2006, ägde rum under veckan. Den huvudåtalade, Per Jodenius, LUF’s tidigare pressekreterare, fick frågan ”Kan du tänka dig att jobba för Folkpartiet igen?”. Hans svar blev: ”Aldrig i livet och jag skulle inte rekommendera någon att göra det heller.”

Åklagaren yrkar på villkorlig dom för Per Jodenius och Fp’s tjänstlediga presschef Niki Westerberg.

Länk till artikel på Aftonbladet
Jodenius blogg

Sjukintyg från första dagen

Min första tanke när jag hörde den borgerliga regeringens förslag, var att det andas enorm misstro mot det arbetande folket. Min andra tanke var att det måste vara helt meningslöst, eftersom det nuvarande karenssystemet inte gör korttidsfrånvaro åtråvärt ur fusksynvinkel. Första dagen ger ju för 17 ingen ersättning!

Av erfarenhet från folk i min yttre omgivning, skulle jag istället rekommendera att man tittar på fusket med långtidssjukfrånvaron. Det är inte särskilt svårt att få ett läkarintyg för långtidssjukfrånvaro. Missbruk förekommer helt klart och jag uppmanar regeringen att vända blickarna mot de verkliga problemen istället för mot förkyld arbetskraft som främst önskas hemmavaro av sina smitt-rädda arbetskamrater.

Länk till artikel på TV4

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s