Veckobrev 1/4 -07

Sentio ger Sd 4.3%!

En ny rekordnotering för Sverigedemokraterna gjordes i veckan av det norska opinionsundersökningsföretaget Sentio. Det är första gången någonsin som Sd når över 4% i en opinionsundersökning av traditionell sort och en stigning med 1.4% sedan Sentios förra mätning. Sentio uppger vidare att Sd’s uppgång är statistiskt säkerställd.

Undersökningen bekräftar, likt andra opinionsundersökningar, det socialistiska blockets kraftiga övertag över det borgerliga. Resultatet skulle visserligen ge Sd riksdagsmandat, men inte vågmästarställning. Värt att notera är att Sd redan skulle haft vågmästarställning enligt 2006 års riksdagsval, om Sverige liksom Danmark haft riksdagsspärren vid 2%.

Expressen-skribent: ”Sd ett missfoster”

Jag trodde inte karlar kunde få mens, men Johannes Forssberg verkar vara ett undantag. Eller så är det drogmissbruket som stigit honom åt huvudet. Men bra att han aktualiserade begreppet ”missfoster”. Det saknas knappast företeelser i detta rike som förtjänar det epitetet.

Länk till ledaren, på det mediala missfostret Expressen.

Aftonbladets ”klimatsmart”-kampanj

Även oseriösa kampanjer är bra om de leder till något positivt, och kanske kan även ovetenskapligt dravel som säljer lösnummer göra någon nytta i kampen mot den globala miljöförstöringen, vad vet jag?

Jag gjorde Aftonbladets test om jag var ”klimatsmart”, d.v.s. jag besvarade ca 10 frågor, alla på temat: Hur är dina vanor idag/Hur kommer du förändra dem? Jag bor i en barnfamilj och skulle få på nöten av min fru om jag ens yppade tanken på att vi ska skära ner på tvättmaskinstvättar, torktumling och duschtider. Det är knappast något vi gör för nöjes skull utan för att hushållet inte ska förruttna i oordning och ohygien. En enda fråga svarade jag ”förändring” på och det var om övergång till lågenergilampor. Inte så att vi kommer byta fullt fungerande glödlampor, men däremot kanske vi kommer ersätta dem med lågenergilampor framöver efterhand som de gamla går sönder, OM de är tillgängliga i butikerna och inte hutlöst dyra. Det enda positiva svar jag gav, räckte för att jag skulle få veta att jag är en fantastisk miljömänniska som förtjänat min jordglob på Aftonbladet. Jag höll på att skratta ihjäl mig…

Det fanns inte en enda fråga om nedskärande av bilkörning, vilket ju är en mycket allvarlig miljöbov. På den fronten kan jag berätta att jag för ca 2 år sedan bytte bilen mot en kombination av cykel/buss för mina transporter till och från jobbet. Dit har jag 50 km t/r. Jag köpte även luftvärmepump till huset, vilket kraftigt reducerade vår elförbruking. Dessutom kommer jag i kommunfullmäktige att kämpa för att busstrafiken i Ängelholm ska drivas med etanol istället för diesel. Kanske förtjänar jag Aftonbladets jordglob ändå, men de kan behålla den. Klimathotet är för allvarligt för att användas som redskap i försök att sälja lösnummer.

Länk

Iran kidnappar britter

15 brittiska soldater kidnappades under veckan på irakiskt territorialvatten och fördes till Iran. Sattelitfoton bevisar att Irans uppgift om att de skulle befunnit sig på iranskt vatten, är fel. Helt emot FN-konventionen om behandling av krigsfångar, hängdes de 15 britterna sedan ut i iransk television där de ”bad om ursäkt” för intrånget på iranskt vatten.

Händelsen har utlöst en diplomatisk kris, eller snarare förvärrat den som redan var tidigare mellan EU och Iran. Katastrof-Wolfgang på lösnummerblaskan Aftonbladet basunerar åter ut sina krigsvarningar.

DN’s version är något mer sansad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s