Veckobrev 18/3 -07

Mona leder S

Mona Sahlin valdes till partiledare på den socialdemokratiska kongressen i Stockholms Folkets Hus, 17-18 mars. Hon är den förste kvinnlige S-ledaren och är inte ens kvoterad. Är det inte fantastiskt? Frågan är i vilken mån svenskarna har glömt hennes oikofobiska uttalanden och allmänbedrägliga beteenden? Med Mona vid rodret så finns onekligen ett digert material för Sd’s framtida valkampanjer.

Ska jag säga något positivt om Mona också? Ok, men då måste jag gå utanför politiken. Jag tror helt uppriktigt att hon är en snällare och behagligare människa privat, än sin företrädare Göran Persson.

Ensamkommande flyktingbarn

Ca 300 ensamkommande personer under 18 år, väntar i nuläget på placering. Endast 9 kommuner är i skrivande stund beredda att ta emot dem. De flesta av dem är 16-17-åriga unga män från Irak. Det förekommer också några fall där det handlar om barn under 15 år. Migrationsminister Tobias Billström (m) vädjar nu till kommunerna att ta emot dem alla.

Grunden till problemet är den unika och oansvariga flykingpolitiken, som inte ändrats ett dugg efter den borgerliga regeringens tillträde. Åter (minns de s.k. apatiska flyktingbarnen) är nu personer under myndighetsålder en uttalad bricka i det invandringspolitiska spelet. Som sverigedemokrat vill man under inga omständigheter underlätta för regeringen att fortsätta föra sina konsekvensutredningslösa invandringspolitik. Samtidigt handlar detta om en avgränsad del invandrare, som p.g.a. sin ungdom och frånvaro av omedelbart kulturpåverkande omgivning (släkt, familj) – om de tas rätt om hand i trygga familjehem – har goda förutsättningar att formas efter det svenska samhälle som de kan förmodas stanna i för resten av sina liv.

Frågan kommer att övervägas noga av min lokala Sd-avdelning, om den skulle komma på Ängelholms kommunfullmäktiges bord. Helt säkert är att vi skulle framföra rikligt med synpunkter.

Finland till val

Finland går idag 18/3 till riksdagsval och spänningen är olidlig… INTE. En likhet med Sverige är att skillnaden mellan de ledande politiska partierna är mycket liten. En skillnad mot Sverige är därmot att den politiska stämningen är avsevärt bättre mellan partierna. Man har lätt till breda och konstruktiva överenskommelser och käbblet är en bråkdel mot här. Det finns heller ingen syndabock motsvarande t.ex. Sverigedemokraterna på den svenska sidan. Det närmsta man isåfall kommer är partiet Sannfinländarna, som i viss mån skälls för att vara ett ”populistiskt” parti. Invandringsfrågan är nedtonad i Finland och kan med rätta så vara, eftersom de stora partierna håller fast vid vad som mest liknar en sverigedemokratisk syn, d.v.s. de är överens om en fortsatt sund, restriktiv flykting- och invandringspolitik.

Länk till YLE’s rapportering om valet

SIFO ger Sverigedemokraterna 3,1%

Uppgången på 0,5 procentenheter är positiv, men ligger inom felmarginalen. Det fortsatta mediedrevet mot Sd kanske tillfälligt kan dämpa uppgången för partiet, men propagandans lögner spricker alltid förr eller senare. Lärdomen från tidigare opinionsmätningar är att de varit i underkant för Sd’s del. Före valet 2006 indikerade endast en mätning (SIFO) något som liknade Sd’s verkliga valresultat. Vallokalsundersökningen visade dessutom också kraftigt fel för Sd’s del: 1,9% mot valets 2,9%. Man behöver således inte vara överdriven optimist för att tänka sig att 3,1% är underskattat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s